Olaf Schweitz (1968) is sinds 1994 fysiotherapeut. Na zijn studie heeft hij ervaring opgedaan in Engeland en Florida (USA) waar hij voornamelijk werkte op de revalidatie-afdeling. Terug in Nederland startte hij in 1995 zijn eigen praktijk in Amsterdam en later in Almere. Al in zijn jeugd raakte hij bekend met masseren door zijn opa, die zich verdiepte in drukpuntmassage en hem de interesse overbracht. Na zijn studie koos Olaf ervoor om zich verder te verdiepen in massagetherapie en volgde meerdere workshops.

 

Sporten heeft altijd centraal gestaan in het leven van Olaf en ook professioneel blijft hij de link tussen fysiotherapie en sport maken. Zelf vindt hij alle sporten leuk en hij heeft er vele op recreatief niveau beoefend. Tijdens de periode dat zijn praktijk gevestigd was in FitnessClubAlmere deed hij veel ervaring op met alle principes van training en krachttraining die hij vervolgens wist te integreren in zijn praktijkwerkzaamheden.

 

Met het toenemen van zijn werkervaring in de loop der jaren werd het hem steeds duidelijker dat hij ook iets moest doen met zijn interesse en visie dat klachten en blessures niet alleen een fysieke component kennen. In 1997 leerde hij The Work of Byron Katie kennen en hij deed in 2001 de 9-daagse The School of Byron Katie. Daarmee werd de basis gelegd voor zijn huidige kijk op visie ~ handelen en therapie, die hij deelt met zijn klanten.