Het menselijk lichaam zit ingenieus in elkaar en heeft de capaciteit om zich altijd aan te passen aan de huidige of gevraagde situatie. Het lichaam is trainbaar! Nu zijn er tal van manieren om te trainen voor even zo vele doelen. Wij zeggen altijd: er zijn drie vormen van fysieke activiteit nl; bewegen ~ sporten ~ trainen. In de volksmond heet het doorgaans: "ik ga ff trainen". Echter binnen onze begrippen bedoelen we eigenlijk: we gaan sporten. Trainen houdt bij ons namelijk in: je lichaam een fysieke prikkel toedienen, die het nog niet eerder heeft gehad. In dat geval is het namelijk een prikkel voor het lichaam om te veranderen.

 

Om te kunnen trainen moeten er wel een paar basisvoorwaarden aanwezig zijn. Als eerste moet je natuurlijk blessurevrij zijn. Daarnaast is het heel belangrijk dat je weet naar welke doelen je toe wil werken en dat die doelen realistisch en haalbaar zijn, zowel qua eindniveau als de periode waarin je de doelen wilt realiseren. Er wordt gebruik gemaakt van het belasting ~ belastbaarheidsmodel om de belastbaarheid van het lichaam te verbeteren zodat iemand een betere ~ hogere belasting kan verwerken en daarbij lekkerder in zijn ~ haar vel zit.

 

Bij PhysioCoaching zijn de juiste ervaring en mogelijkheden aanwezig om mensen professioneel te begeleiden wanneer zij een positieve verandering willen brengen in hun fysieke status. Juist voor mensen die graag iets aan hun fysieke conditie willen verbeteren maar de gang naar de sportschool ~ fitnessclub te groot vinden, kan deze vorm van trainen uitkomst bieden. Plezier staat - naast hard werken - voorop! Na het harde werken is er mogelijkheid om te douchen!

Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title