Bij revalidatie denkt men al snel aan het hersteltraject na een operatie of na een langdurig ziekteproces. Soms kan er ook al sprake zijn van revalideren na een sportblessure of een ongeval op het werk of in de huiselijke sfeer. Aan het begin van het revalidatieproces is het erg belangrijk om zo goed mogelijk in te schatten wat het hoogst haalbare einddoel zal zijn om de daarvoor benodigde voorwaarden te creëren.

 

Soms kan het namelijk zo zijn dat het oude niveau van het fysieke functioneren niet meer haalbaar is, bijvoorbeeld wanneer er een prothese is geplaatst in een gewricht. In dat geval moet er reëel gekeken worden naar datgene wat wel haalbaar is. Ook kunnen er zich na een operatie complicaties voordoen, die het herstelproces kunnen vertragen en/of compliceren.

 

PhysioCoaching heeft zich de afgelopen 15 jaar verdiept in deze materie om haar klanten zo goed mogelijk te begeleiden. Hierdoor is niet alleen de kennis in huis maar kan er ook adequaat worden ingespeeld op bijkomende factoren zoals bepaalde fysieke sensaties en emotionele "muren", die je tegen kan komen tijdens je revalidatieproces. Zelfs tijdens het reïntegratie traject - wanneer iemand langdurig van de werkvloer is geweest - kunnen de nodige obstakels het normale functioneren moeilijk maken. PhysioCoaching probeert haar klanten ook in zo'n traject zo optimaal mogelijk te behandelen en adviseren.

Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title